Nederlands English Deutsch Français

Zetten richting duurzaamheid 8 mrt

Zetten richting duurzaamheid

Ten aanzien van ons wagenpark hebben we de afgelopen jaren bewust gekozen voor vervanging van de gebruikte voertuigen door zogenaamde hybride voertuigen. Deze hybride auto’s maken voor de aandrijving gebruik van zowel een verbrandingsmotor (benzine, diesel of LPG) als een elektrische motor en kennen per saldo een veel lagere CO2 uitstoot dan auto’s met alleen een verbrandingsmotor.

Eind 2015 hebben we besloten nog een stap verder te gaan door een deel van de door ons gebruikte energie zelf op te gaan wekken. We hebben besloten om te investeren in de aanleg van zonnepanelen op het dak van ons logistiek centrum. Totaal bestaat de installatie uit 400 panelen die een geschatte jaaropbrengst hebben van 100.000 kW/h. Gemiddeld gebruikt een gezin 3.500 kW/hj per jaar dus de installatie zou ca. 30 huishoudens kunnen voorzien in hun energiebehoefte. De duurzaam opgewekte energie zullen we grotendeels gebruiken ten behoeve van de bedrijfsvoering, slechts een gering deel zal teruggeleverd worden aan het openbare energienet. De aanleg is gestart en het gehele project zal naar verwachting eind maart opgeleverd kunnen worden.

Een logisch vervolg op de investering in een hybride wagenpark en zelf opgewekte energie is het plaatsen van laadpalen op het terrein van Enveloprint. De zelf opgewekte energie wordt dan gebruikt voor het eigen wagenpark, maar kan ook ter beschikking gesteld worden aan derden. We oriënteren ons momenteel op de mogelijkheden.

Enveloprint voegt de daad bij het woord en streeft niet alleen naar verduurzaming van de samenleving, maar draagt ook daadwerkelijk bij.

Nieuwe producten

Ons team van designers haalt hun ideeën overval vandaan. Zij analyseren internationale trends in mode, kunst, interieur en lifestyle.

Meer producten
PaperFuel
PaperFuel Bekijk
Lettering
Lettering Bekijk
Peel Off Stickers
Peel Off Stickers Bekijk
Speciale enveloppen
Speciale enveloppen Bekijk
Specials
Specials Bekijk